Sähköauton latauspisteen mitoituspalvelu Vantaan Energian Sähköverkoille – Sähköautojen määrän kasvuvauhti 176%

Sähköautojen määrän kasvukäyrä on kuin lätkämailan lapa. Se on parissa vuodessa ponkaissut lähes pystysuoraan. Tämä on huomattu myös Vantaan Energian Sähköverkot Oy:ssä, jossa liittymäpalvelupäällikkö Roope Apposta alkoivat askarruttaa asiakkaiden kyselyt siitä, millaisen latauslaitteen kiinteistöön voi hankkia, tai tuliko jo hätiköityä ja hankittua vääränlainen latauslaite.

Ensimmäiseen hätään Roope kehitteli Excel-taulukon, jolla pystyi arvioimaan kiinteistön kulutuksen perusteella kuinka isoa sähköauton latauskuormaa kiinteistön sulakkeet kestäisivät. Palvelua haluttiin kehittää pidemmälle ja tässä vaiheessa apua pyydettiin meiltä.

Tavoitteeksi otettiin sekä nopeus että selkeä ja visuaalinen raportti asiakkaalle.

Kysyin Roopelta kommentteja palvelusta:

Ajallisesti tämä on nopeampi kuin Excelin kanssa härväillessä. Raportointivaihe on selkeämpi ja nopeampi. Suurin lisäarvo on mielestäni asiakkaalle tuleva visualisointi ja se, ettei tarvitse varoa rikkomasta Excelin kaavoja vaikka tekijöitä on useampia.

Roope Apponen, liittymäpalvelupäällikkö, Vantaan Energian Sähköverkot Oy

Lue lisää Vantaan Energia Sähköverkkojen sivuilta palvelusta.

Palvelu toteutettiin Tentrion “kivi pois kengästä”-palvelumallilla. Olemme kehittäneet sen pieniin projekteihin, joissa ketterillä ohjelmistokehityksen menetelmillä toteutetaan yhdestä kahteen kuukaudessa ratkaisu johonkin rajattuun ongelmaan. Tässä tapauksessa ongelma oli Excel ja sen tilalle toteutettiin monelle käyttäjälle sopiva ratkaisu, jolla asiakkaalle saadaan nopeasti selkeä ja visuaalinen raportti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.