Oomi Energialle oma Oomi Liekki -toiminnanohjausjärjestelmä

Tentrio Oy:n alunperin Vantaan Energialle suunnittelema ja toteuttama Liekki-toiminnanohjausjärjestelmä sai uuden Oomi Liekki -nimen ja paljon uusia käyttäjiä, kun Oomi Energia aloitti toimintansa 1.4.2020. Oomi Liekki sai alkunsa, kun silloinen Vantaan Energian myynti- ja asiakkuuspäällikkö Tarja Hellstén halusi löytää yhtiön aurinkoenergialiiketoiminnalle toiminnanohjausjärjestelmän, jossa olisi kaikki tarvittava, eikä mitään turhaa. 

Uuden tuotannonohjausjärjestelmän tekijäksi valikoitui oululainen Tentrio Oy. “Aloitimme kehitystyön Tentrion Markku Kippolan kanssa, ja syntyi toiminnanohjausjärjestelmä, jossa on kaikki liidistä laskutukseen”, nykyisin Oomi Energian aurinkopaneelien B2C-liiketoiminnasta vastaava Hellstén kertoo, ja jatkaa; “Oomi Liekki on selkeä, yksityiskohtainen ja joustava. Mikäli muutoksia tarvitaan, ne onnistuvat nopeasti ja ilman sen kummempaa byrokratiaa: yhteys Tentrioon ja homma lähtee nopeasti etenemään. Minusta Oomi Liekki on paras markkinoilla oleva toiminnanohjausjärjestelmä.”

Hellstén kuvaa Oomi Liekin sujuvaa käyttöä ja toiminnallisuutta kolmella käytännön esimerkillä: “Kun asiakas antaa yhteystietonsa, tiedot tulevat Hubspotin kautta liidinä Oomi Liekkiin, suoraan myyjien käyttöön. Hubspotiin jää myös jälki asiakasehdokkaasta. Kun liidi on saatu ja kaupatkin jo tehty, asentaja saa toimeksiannon Oomi Liekin kautta. Eri käyttäjäryhmillä on Oomi Liekissä pääsy kaikkiin tarvitsemiinsa asioihin, joten asentajallakin on toimeksiannon tullessa kaikki tarvittava tieto käytössään. Työn valmistuttua asentaja raportoi kuvien kera Oomi Liekkiin, jonka jälkeen lähtee lasku asiakkaalle.”

Oomi Energian Oulun yksikössä aurinkovoimaloiden B2B -myynnistä vastaava Antti Korkala toi Tentriolle uusia näkökulmia alunperin pääasiassa kuluttaja-asiakkaille kehitetyn Oomi Liekin kehitystyöhön. “Kerroin heille karkealla tasolla B2B-myyntimme tuotannonohjausjärjestelmälle asettamista odotuksista ja omista ajatuksistani. Tentrion tekijät sitten hiukan suoristivat ideoitani, kertoivat kuinka kannattaa toimia, ja Oomi Liekki istahtikin helposti käyttöömme”, Korkala kertoo.

”Fiksuja ratkaisuja – hyvällä fiiliksellä” on Oomi Energian Lahden yksikössä sähköisen liikenteen B2C-liiketoiminnasta vastaavan Timo Kenttälän motto omassa myyntityössään, eikä siksi ole ihme, että hän arvostaa Oomi Liekissä nimenomaan helppokäyttöisyyttä, yksinkertaisuutta sekä Tentrion notkeaa tukea ja nopeaa reagointia kehitysideoihin. “Nytkin on mielessä pari uutta ajatusta Oomi Liekin suhteen”, hän kertoo, ja huomauttaa, että Oomi Energialla myös latauslaitteiden kuluttajamyynnin toiminnot hallitaan Oomi Liekillä.

Janne Kallunki työskentelee kuluttajamyynnin parissa Oomin Kempeleen yksikössä. Hänelle olennaista on kokonaistilanteen kontrolli, onhan myyjä mukana liidistä lähtien, ja vastuussa vielä laskunkin oikeellisuudesta; “Aiemmin sähköpostiin tulleet yhteydenotto- ja tarjouspyynnöt tulevat nyt suoraan Oomi Liekkiin, käyttövalmiina. Aikatauluihin ja laskutukseen liittyvät asiat on myös helppo hoitaa Oomi Liekin ansiosta”.

Yksinkertaista monimutkainen

“Ajattelemme toiminnanohjausta perinteistä laajemmin, ja siksi Oomi Liekissäkin on myös CRM:n eli asiakkuudenhallinnan piiriin kuuluvat asiat. Meidän mielestämme olemassa olevaa tietoa kannattaa jalostaa ja käyttää mahdollisimman varhaisesta vaiheesta alkaen”, Tentrio Oy:n asiakkuuspäällikkö Markku Kippola kertoo, ja jatkaa; “Oomi Liekissäkin liidi on nostettu tärkeään asemaan, onhan liidi sentään yhtä kuin potentiaalinen ostava asiakas.” 

Tentrio on vuonna 2001 perustettu oululainen ohjelmistotalo, joka kertoo tehtävänsä olevan auttaa yritysten päivittäistä toimintaa tarjoamalla yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä ohjelmistoja yritysten tarpeisiin. Lähes kaikilla päätelaitteilla toimimaan optimoidut ohjelmistot Tentrio tarjoaa sovellusvuokrauksena, jolloin asiakkaalle ei tule suuria laiteinvestointeja.

“Me autamme yrityksiä hallitsemaan ja kehittämään liiketoimintaansa ja tekemään tulosta”, Tentrion toimitusjohtaja Juha Kinnunen sanoo. Hän kertoo, että Liekki -toiminnanohjauksen avulla voidaan mitata kaikkia resursseja: tarjouksia, tilauksia, aikaa, rahaa, liidejä, toimitusprosessia, laatua, reklamaatioita… “On nimittäin niin, että jos asiaa ei voi mitata, sitä ei voi myöskään kehittää. Se, mitä tapahtuu juuri nyt, on olennaista. Tentrion Liekki antaa mahdollisuuden raportoida mitä tahansa asioita milloin tahansa. Näin voidaan suunnata oikeat resurssit oikeaan asiaan oikeaan aikaan”, Kinnunen kertoo. 

—————————

*Oomi Energian ovat perustaneet Lahti Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia, Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynti ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia ja Rantakairan Sähkö ja Energia.